Molenparkweg 1
6741 ZP Lunteren
T 0318 - 484938
F 0318 - 483070
E info@topslagerijabvanleeuwen.nl

 
 

Lunteren, juli 2012

Topslagerij Ab van Leeuwen ontvangt eervolle vermelding in Spare Ribs Trophy 2012

Topslagerij Ab van Leeuwenheeft een eervolle vermelding ontvangen in de Spare Ribs Trophy 2012. Op 25 juni ontving slager Van Leeuwen deze eervolle vermelding van deze wedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). De spareribs van Topslagerij Ab van Leeuwen in Lunteren behoren dus tot de beste van Nederland. 

Slager Van Leeuwen ontving zijn oorkonde tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter Piet van den Berg en weerman Peter Timofeeff. 

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop hebben de spareribs van Ab van Leeuwen hoge punten gescoord. De jury, die bestond uit Bert de Jonge (SVO), Roelof Ende (Keurslager te Den Haag) en juryvoorzitter Piet van den Berg (Nice to Meat), heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.

Piet van den Berg legt uit: “Deze eervolle vermelding is een betekenisvolle prijs in de nek-aan-nek-race die deze editie van de Spare Ribs Trophy 2012 was. Ook deze sparerib behoort bij de top van Nederland!”

“Ik ben zelf een groot liefhebber van spareribs”, aldus weerman Peter Timofeeff. “Bij een Nederlandse zomer weet je nooit of je veel kan genieten van de barbecue en buiten eten, maar wat mij betreft is het altijd weer voor spareribs!”

De trotse slager Van Leeuwen zegt: “Onze spareribs werden tijdens eerder gehouden vakwedstrijden al meerdere keren bekroond met goud met ster. Dat ook de KNS onze spareribs tot de beste van Nederland heeft beoordeeld, vinden wij fantastisch!”.